Tutustu kohteisiin

Kotkansaari ja lähiympäristö

Tarkempia tietoja asuinalueiden päiväkotipalveluista, kouluista ja terveyspalveluista löydät Kotkan kaupungin www-sivuilta.

Kotkansaari

Kotkan keskustassa eli Kotkansaarella on kaikki kaupunkikeskustan palvelut ja mukavuudet. Kotkansaari on tunnettu lukuisista kauniista puistoistaan, kuten Sapokan vesipuistosta sekä Katariinan meripuistosta, jossa on upeat ulkoilumahdollisuudet. Hyvät bussiyhteydet palvelevat työ- ja koulumatkalaisia. Kotkan rautatieasemalta kulkee säännöllisesti paikallisjuna Kouvolan suuntaan.

Hirssaari

Merellisessä Hirssaaressa asukkaita palvelevat mm. lähiliikunta-alue ja oma veneranta. Hirssaaresta on 2 km Kotkansaarelle. Alueelta on hyvät bussiyhteydet. Bussipysäkki sijaitsee Merituulentiellä.

Hovinsaari ja Paimenportti

Meren ympäröimällä Hovinsaarella on oma veneranta ja uimaranta. Kotkan keskustan palveluihin on matkaa 1,5 km. Hovinsaarelta on hyvät bussiyhteydet. Paimenportti on Hovinsaaren vieressä, lähellä keskussairaalaa. Paimenportista on Kotkan keskustaan alle 4 km. Paimenportissa on myös Kotka-Kouvola -radan junapysäkki.

Metsola ja Lankila

Idyllisessä Metsolassa on oma uimaranta, veneranta, urheilukenttä ja paljon palveluja lapsiperheille sekä opiskelijoille. Luonnonläheisestä Lankilasta on lyhyt matka Aittakorven liikuntapalveluihin ja Prisman kauppakeskukseen. Metsolasta ja Lankilasta on Kotkan keskustaan keskimäärin 5 km. Bussiyhteydet ovat mainiot.

Karhuvuori

Kodikkaassa Karhuvuoressa on lukuisia palveluja niin lapsiperheille kuin iäkkäämmillekin. Luonnonläheisellä alueella on ympäri vuoden erittäin hyvät urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet. Karhuvuoresta on hyvät bussiyhteydet Kotkan keskustaan, jonne on matkaa 8 km.

Mussalo

Mussalon saarella asuvia palvelevat hyvät liikuntamahdollisuudet, mm. golfkenttä ja läheisen lomakeskus Santalahden vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Saarella on omia venerantoja ja valaistu kuntorata. Mussalosta on Kotkan keskustaan 6 km. Bussiyhteydet ovat hyvät.

Karhulan keskusta ja lähiympäristö

Tarkempia tietoja asuinalueiden päiväkotipalveluista, kouluista ja terveyspalveluista löydät Kotkan kaupungin www-sivuilta.

Karhula Helilä ja Rauhala

Kotkan toisessa kaupunkikeskustassa Karhulassa on kaikki kaupungin palvelut. Jumalniemen kauppakeskus on lähellä, eikä kävelylle kauniiseen Jokipuistoon tai kalalle Korkeakosken kalastuspaikoille ole pitkä matka. Karhulasta on erittäin hyvät bussiyhteydet Haminan, Kotkan ja Helsingin suuntaan. Kotkan keskustaan on 10 km ja Haminaan 18 km.

Hovila ja Turvala

Hovilassa ja Turvalassa asuville vapaa-ajanviettomahdollisuuksia tarjoavat mm. kuntorata, uimaranta ja oma veneranta. Korkeakosken kalastusmahdollisuudet ja Karhulan kaunis Jokipuisto ovat myös lähellä virkistäytymistä varten. Jumalniemen ostoskeskus sijaitsee vain 2 km:n päässä. Matkaa Karhulaan on keskimäärin 3 km ja Kotkan keskustaan 8 km. Bussiyhteydet ovat hyvät.

Ristinkallio

Ristinkallio on puistomainen asuinalue, jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Viereisen Otsolan asuinalueen palvelut ovat lähellä. Alueelta on hyvät bussiyhteydet Kotkan, Karhulan ja Haminan suuntiin. Kotkan keskustaan on 13 km, Karhulaan 4 km ja Haminaan 16 km.

Sunila ja Suulisniemi

Suulisniemi ja Alvar Aallon arkkitehtuuristakin tunnettu luonnonläheinen Sunila sijaitsevat aivan meren tuntumassa. Alueella on oma uimaranta ja veneranta. Matkaa Karhulaan on 4 km, Kotkan keskustaan 14 km ja Haminaan 20 km. Myös paikallisbussit liikennöivät alueella.